berryvanosch.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Dimmers - Thissen


Johannes Dimmers

geb 2-11-1877 Heijen

ovl 18-1-1967 Boxtel


De familie Dimmers is afkomstig uit Heijen (Limburg), maar komt vóór 1800 uit het naburige Kleef in Duitsland. De huidige landsgrenzen hadden toen natuurlijk nog geen betekenis...
De stamvader Bartholomeus (Albertus?) Dimmers (1734) is afgeleid met hulp van collega-onderzoekers Henk Dimmers uit Monster, Hans Dimmers uit het Zeeuwse Axel en Hans Geskes uit Arnhem. Voor de vermoedelijke ouders van deze Bartholomeus houd ik zelf momenteel Petrus Dimmers en Henderina Janssen Broecks uit Kleef.

gezicht op Kleef uit 1575

Waarschijnlijk hebben we alle, voor ons relevante, naamgenoten Dimmers (en Diemers), die in Nederland leefden en leven, gevonden.
Saillant detail is dat veel mannelijke familieleden vrijwel vanaf de oprichting bij de Nederlandse Spoorwegen werkten.

Als je op nageslacht klikt wordt een schematische weergave van Petrus Dimmers en zijn nageslacht in een apart venster weergegeven.

Vanuit de directe stamreeks Dimmers worden ook alle geparenteerde familienamen onderzocht. Er is geconstateerd dat er verschillende connecties bestaan tussen voorouders van Johannes Dimmers en die van zijn vrouw Hendrika Thissen . Ze komen immers allemaal uit dezelfde streek. Dit betreft een ongeveer rechthoekig gebied in westelijke zin langs de Maas van Mook tot Grubbenvorst (Venlo) en oostelijk in Duitsland van Kleef tot Kevelaer.

Op de pagina DTB-data zijn documenten beschikbaar met meer gegevens uit de diverse woonplaatsen van de hier vermelde familienamen. Daarbij heb ik getracht tot aannemelijke gezinsrecontructies te komen.

Uit de gegevens van deze familietak heb ik in 2010 een boekwerk samengesteld met de titel "Genealogie van de familie Dimmers". Het is on-line in drukvorm omgezet en verschenen bij www.lulu.com. Het boek kan daar tegen vervaardigingskosten in analoge of digitale vorm worden besteld. Tip: gebruik als zoeksleutel 'dimmers'.

Johannes Dimmers is op 9 mei 1903 te Ottersum getrouwd metHendrika Thissen

geb 20-8-1880 Ottersum

ovl 4-3-1972 Boxtel


De familie Thissen (vaker geschreven als Tissen) heeft generaties lang zijn wortels in het Limburgse Ottersum. De vroegste voorouder die ik momenteel kan vinden is Lambertus Tissen. Hij moet rond 1730 zijn geboren en is afkomstig uit Afferden (Bergen Li), niet zo gek ver uit de buurt.
Andere familienamen in het voorgeslacht, die via huwelijk zijn gevonden, komen daarnaast uit het nabij gelegen Gennep en Hommersum. Deze laatste plaats ligt nu net over de grens in Duitsland.

Ofschoon het niet ongewoon is is het toch frappant dat Hendrika Thissen enkele voorouders gemeen heeft met haar echtgenoot Johannes Dimmers. Het betreft hier Joes van Well (uit omstreeks 1645) en Derck Reijntjes (omstreeks 1610). Beiden zijn afkomstig uit Hommersum. Omdat er zoveel voorouders uit Hommersum komen heb ik alle personen uit de beschikbare DTB-registers in een document vastgelegd, zodat op naam kan worden gezocht. Dit document is raadpleegbaar op de pagina DTB-data.

Als je op nageslacht klikt wordt een schematische weergave van Lambertus Tissen en zijn nageslacht in een apart venster weergegeven.

De gegevens van deze familietak Thissen zijn eveneens in boekvorm verschenen in 2011 onder de titel "Genealogie familie Thissen, het nageslacht van Lambertus Thissen (ca 1730)". Het boekwerkje is te verkrijgen via www.lulu.com.