berryvanosch.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Geodesia, april 2001

De Geodesia website is vernieuwd... en de bibliografie online


Een groot aantal van u is het inmiddels al opgevallen, onze website op het bekende adres www.geodesia.nl steekt in een ander jasje.
De feitelijke indeling en opbouw van de site op zich is niet echt gewijzigd, omdat we alles overzichtelijk en toegankelijk willen houden. De echte veranderingen zitten soms 'onder water', zoals het gebruik van andere technieken om webpagina's op te bouwen en te beheren. Ook qua kleurstelling oogt het geheel wat strakker, denken we. Al te veel tierelantijnen en aardige snufjes, zoals je die op Internet bij diverse websites aantreft, zijn misschien wel leuk, maar zelden functioneel. Meestal gaat dat dan ten koste van de toegankelijkheid en de snelheid... en daar hebben dan niet de bouwers maar wel de bezoekers last van!

De belangrijkste verbeteringen zitten niet zozeer in de inhoud van de pagina's zelf, maar wel in het on-line beschikbaar komen van de database met een compleet overzicht van alle artikelen van Geodesia, kortweg de bibliografie genoemd. Moest deze vroeger fysiek worden gedownload en moest je persé MS Access bezitten om bij de gegevens te komen, nu kan de gebruiker zijn vragen rechtstreeks op de database afvuren.Zo leverde een directe bevraging naar het aantal bijdragen van onze reizende reporter Theo Scheele 162 hits op (zie fig.3). Hij spant daarmee wel de kroon.

 

Nieuw is ook de mogelijkheid om discussies via de website te gaan voeren. Eerst maar eens op een bescheiden manier door bezoekers de gelegenheid te geven om te reageren op bepaald zaken via e-mail direct. Later zullen we misschien een internetforum opzetten om discussies wat levendiger en interactiever te krijgen.

Ook de vier verenigingen hebben weer hun vaste plek. NVG en VVL vullen die al aardig in, maar de bvK en de VMDR moeten misschien nog wat geholpen worden (drempelvrees?). Misschien dat deze vernieuwing een betere impuls geeft, wie weet?
Heeft u opmerkingen of suggesties over de nieuwe website, dan weet u dat u die bij mij kwijt kunt…

Berry van Osch, internet-redacteur