berryvanosch.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Geo-informatica

Geo Informatiekunde

Door mijn werk als geodeet bij het Kadaster ben ik geïnteresseerd in het vakgebied van de geo-informatica. Jarenlang heb ik deel uitgemaakt van de redactie van Geodesia, het Nederlandse tijdschrift voor geo-informatie (voor een bezoek aan de oude website Geodesia: klik op de linkerafbeelding). Dit tijdschrift is in 2004 opgegaan in GIN (Geo-Info Nederland), waarbij alle organisaties die werkzaam zijn in het veld van de geo-informatie hun krachten hebben gebundeld (klik rechts voor een bezoek).
Op deze pagina's wil ik bepaalde vakinformatie delen met de lezer.
Tussen 2000 en 2006 had ik een maandelijkse column, getiteld VanhetWeb, waarin ik trachtte interessante websites op het geo-vakgebied te vinden en te bespreken en zo breder onder de aandacht te brengen. Deze column is in Geodesia gepubliceerd. Na het opgaan van het Kartografisch Tijdschrift en Geodesia in het nieuwe tijdschrift GIN ben ik doorgegaan met de column maar is de frequentie van publicatie teruggebracht tot eens per twee maanden.

Ga naar de rubriek Webcolumns in het menu om de inhoud van de columns te lezen...

Artikelen-database uit de tijdschriften NGT, Geodesia en Geo-Info
Van de genoemde tijdschriften is bovendien een {artikelen-database} beschikbaar waarbinnen met bepaalde zoeksleutels kan worden gezocht. Het bevragen van de artikelen-database wijst zichzelf. Titel en auteur (achternaam) hoeft u niet volledig in te geven, een betekenisvol gedeelte volstaat. Bij de overige zoekvelden kunt u een optie kiezen. U dient wel minstens één zoekoptie aan te geven.
Indien beschikbaar wordt voor de gevonden artikelen een korte inhoudsopgave getoond. Wilt u het resultaat blijvend bewaren, gebruik dan de standaardfuncties van uw browser.