berryvanosch.net

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Home Genealogie

Genealogie-pagina's

Rond 2003 ben ik begonnen met het verzamelen van gegevens over onze voorouders. Stamboomonderzoek is inmiddels, net als bij velen het geval is, een sterk uit de hand gelopen hobby geworden. Ik gebruik het genealogieprogramma Aldfaer en heb momenteel circa 49.000 personen in de database opgenomen.

Op 13 juni 2012 is mijn kleindochter Nova Ysabella geboren, dochter van Sander van den Berg en Stasja van Osch. Oorspronkelijk waren mijn kinderen het vertrekpunt voor onderzoek. Met Nova als referentiepersoon in mijn genealogiedatabase betekent dit uiteraard een verdubbeling van het zoekgebied. Op 11 april 2015 is er een kleinzoon bijgekomen, Roan Storm van den Berg geheten. Beiden zijn vanaf dat moment referentiepersoon van deze stamboom.

In het bovenstaande kwartierblad van mijn kleinkinderen staan 4 generaties afgebeeld. De bovenste 8 overgrootouders leveren de primaire 8 familienamen, die worden onderzocht:

 1. Van Osch (met Van Erp)
 2. Van Hoften (met Van der Staak)
 3. Dimmers (met Thissen)
 4. Siebel (met Filott)
 5. Van den Berg (met van Kooten)
 6. Fidder (met Eibrink)
 7. Brouwer (met De Koning)
 8. Boon (met Schipper)

Per familietak (met aangetrouwde familie) is via het hoofdmenu onder "Genealogie" meer informatie te vinden. Ook is een volledige kwartierstaat in te zien, weliswaar met beknopte persoonsgegevens. Verder wordt via de pagina DTB-data meer data ontsloten welke tijdens het onderzoek is verzameld.

Enkele belangrijke organisaties voor genealogen:


Genealogie: zoek uw voorouders op, publiceer uw genealogie, consulteer de burgerlijke stand ...


Genealogie: zoek uw voorouders op, publiceer uw genealogie, consulteer de burgerlijke stand ...


Stamboom bij Geneanet, GenealogieOnline en NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging)

Zoals veel collega-onderzoekers heb ook ik de gegevens in mijn database via Geneanet en GenealogieOnline toegankelijk gemaakt. Ook zijn mijn genealogische gegevens te vinden bij de NGV. Wanneer je een van de hierboven afgebeelde logo's klikt krijg je toegang. Op de website van GenealogieOnline wordt bij de gevonden personen aan bronvermelding gedaan.

In het volgende zoekformulier kunt u opvragen wie gegevens heeft over familienamen in combinatie met woonplaatsen.

 • logo_moteur

 • Door in het vakje hieronder een naam te typen (en daarna op Go te klikken) kunt u controleren of uw familienaam reeds door anderen wordt/werd onderzocht.

 • nl.geneanet.org
 •