berryvanosch.net

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Home Genealogie

Genealogie-pagina's

Rond 2003 ben ik begonnen met het verzamelen van gegevens over onze voorouders. Stamboomonderzoek is inmiddels, net als bij velen het geval is, een sterk uit de hand gelopen hobby geworden. Ik gebruik het genealogieprogramma Aldfaer en heb momenteel meerd dan 50.000 personen in de database opgenomen.

Oorspronkelijk waren mijn kinderen het vertrekpunt voor onderzoek, sinds 2012 zijn dit de kleinkinderen. Beiden zijn vanaf dat moment referentiepersoon van deze stamboom.

In het kwartierblad van mijn kleinkinderen staan 4 generaties. De 8 overgrootouders leveren de primaire 16 familienamen, die worden onderzocht:

 1. Van Osch (met Van Erp)
 2. Van Hoften (met Van der Staak)
 3. Dimmers (met Thissen)
 4. Siebel (met Filott)
 5. Van den Berg (met van Kooten)
 6. Fidder (met Eibrink)
 7. Brouwer (met De Koning)
 8. Boon (met Schipper)

Per familietak (met aangetrouwde familie) is via het hoofdmenu onder "Genealogie" meer informatie te vinden. Verder wordt via de pagina DTB-data meer data ontsloten welke tijdens het onderzoek is verzameld.

Enkele belangrijke organisaties voor genealogen:


Genealogie: zoek uw voorouders op, publiceer uw genealogie, consulteer de burgerlijke stand ...


Genealogie: zoek uw voorouders op, publiceer uw genealogie, consulteer de burgerlijke stand ...


Stamboom bij Geneanet, GenealogieOnline en NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging)

Zoals veel collega-onderzoekers heb ook ik de gegevens in mijn database via Geneanet en GenealogieOnline toegankelijk gemaakt. Ook zijn mijn genealogische gegevens te vinden bij de NGV. Wanneer je een van de hierboven afgebeelde logo's klikt krijg je toegang. Op de website van GenealogieOnline wordt bij de gevonden personen aan bronvermelding gedaan.

In het volgende zoekformulier kunt u opvragen wie gegevens heeft over familienamen in combinatie met woonplaatsen.

 • logo_moteur

 • Door in het vakje hieronder een naam te typen (en daarna op Go te klikken) kunt u controleren of uw familienaam reeds door anderen wordt/werd onderzocht.

 • nl.geneanet.org
 •