berryvanosch.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Genealogie DTB-data

DTB-data

Op deze pagina staan enkele links naar DTB-gegevens uit de diverse onderzochte plaatsen.

Gelderland

Voor de familietak Van Hoften is het gebied tussen Maas en Waal met de dorpen Dreumel, Wamel, Alphen etc. van belang. De doop-, trouw- en begraafboeken zijn in dit gebied eerst vanaf 1706 beschikbaar. Om een zinnige gezinsreconstructie uit te kunnen voeren moest ik alle doopinschrijvingen nalopen. Voor Dreumel is het RK-doopboeken 1706-1736 en 1737-1811 geindexeerd. De gegevens zijn in het onderstaande document opgenomen. Aanvullingen en correcties zijn uiteraard welkom... Mogelijk volgen later meer bestanden.

- Dreumel RK Dopen 1706-1811 (in bewerking)

- Dreumel RK Trouwen 1706-1811 (in bewerking)

 

Noord-Brabant

Voor de familietak Van Erp is het gebied van de Meijerij van Den Bosch relevant. De DTB-registers zijn via BHIC deels beschikbaar. Om zinnige gezinsreconstructies uit te kunnen voeren moeten meerdere plaatsen in dit gebied worden doorzocht. Veel aangetrouwde familietakken komen met name uit de plaats Schijndel, nu onderdeel van de gemeente Meijerijstad. Het boek 2 aldaar is nog niet geindexeerd beschikbaar, wel zijn scans via FamilySearch voorhanden. Ik heb een poging gedaan de inhoud in de onderstaande spreadsheet vast te leggen. Dit boek 2 bestaat uit: RK-Doopboek 1628-1664, RK-Trouwen 1628-1660 en RK-Begraven 1640-1642 + 1644-1657. Momenteel voer ik de gegevens online bij BHIC in zodat ze straks gecorrigeerd toegankelijk zijn.

- Schijndel boek 2: DTB periode 1628-1664

 

Limburg (+ gebied bij Kleef)

Voor een aantal plaatsen in het Midden Limburgse gebied ten oosten van de Maas heb ik de DTB-registers geraadpleegd, voor zover beschikbaar (via Robert Krebber). Er is getracht om voor de betrokken familienamen de gezinssamenstelling te reconstrueren uit de periode 1700 tot 1800. Daartoe zijn van de familienamen van de takken Dimmers (en Thissen) per woonplaats alle gebeurtenissen verzameld. Het resultaat is in een pdf-document geplaatst.
Deze kunt u inzien door op de betreffende woonplaats te klikken.
Ik moet erbij vermelden dat er soms (plausibele) aannames zijn gedaan en conclusies zijn getrokken, dus u maakt op eigen risico gebruik van deze reconstructies...!

Van de volgende plaatsen zijn documenten beschikbaar:
- Broekhuizen
- Gennep
- Goch & Pfalzdorf
- Grubbenvorst
- Hassum
- Heijen
- Hommersum
- Kleef
- Middelaar
- Nijmegen
- Ottersum
- Sonsbeck
- Uedem & Keppeln
- Weeze
- Well & Bergen

Van het dorp Hommersum, gelegen nabij Gennep (Limburg) heb ik alle beschikbare DTB-gegevens uit de parochieregisters tussen 1700 en 1800 in een spreadsheet opgenomen. Als je op Hommersum klikt verschijnen ze in een apart venster. Onder in het nieuwe venster kun je de tabbladen Dopen, Begraven en Trouwen apart openen.